Omul meu drag..

M-ai purtat prin văzduhul dulce al disperării, printre gândurile morbide ce păreau moarte sub un pavaj gros de sentimente obscure. M-ai purtat, blând, în brațele tale, conturându-mi, suav, un zâmbet hain pe sufletul meu. Mă înspăimântă, însă, gândul că aș putea să rămân doar o lacună acută, cu mâini reci, căutând disperată căldura pe care am simțit-o prin existența ta și am să disprețuiesc ziua în care gratiile sufletului meu au devenit simple cortine din mătase neagră. Ce extaz chinuitor mi s-a prelins pe buze în ziua în care te-am cunoscut, am aruncat neglijentă timp pentru noi, printre frunzele ce cădeau izbindu-se puternic de asfalt, dar nu am fost vreo clipă conștientă de puterea ochiilor tăi întunecați. Astfel din buzele otrăvite de mulțimea cuvintelor nespuse, am devenit din nou, ființa ce o uitasem în drumul meu haotic spre vindecare, un ghețar ucis în ciuda firii.

Lumina orbitoare a lunii se revarsă pe trupurile noastre părăsite de trăiri istovitoare, cuprinzându-ne cu putere de cuvinte dulci, parcă înțepate blajin de sărutări. Luna, singura martoră a iubirii noastre, și-a lăsat timid zâmbetul să ne urmeze în drumul nostru împreună. Și brusc, din cuvintele zgomotoase ce parcă se zbăteau cu nerăbdare să-mi părăsească trupul într-un abis violent, o stare lipsită de zbucium poposește alături de trupurile noastre. Am să îți fiu recunoscătoare pentru că ai rămas neclintit alături de trupul meu când întunericul scenei părea că te îneacă în chinuri groaznice și pentru calmul vocii tale, ce-mi va rămâne eterna piesă ce o voi fredona în clipele de agonie..

„Îți voi ierta totul,  îți voi ierta tăcerea, vocea aspră, trecutul și palmele reci, dar nu și absența. Rămâi.” – Vitali Cipileaga

Advertisements

2 thoughts on “Omul meu drag..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s