Vindecă-ți sufletul de trecutul rece..

Nu contează cât de adânc vei cutremura un suflet, liniștea gândurilor unui om ce nu poate iubi pe altcineva decât pe sine, e mult mai puternică. Noi doi, nu am comunicat niciodată cu sufletele noastre, acestea nu tresăreau la fiecare bătaie a inimii și nicidecum la fiecare zâmbet. Pur și simplu, rămâneam paralizați într-un timp mort, într-o monotonie asurzitoare. Mi-am spus, într-un final, că trecutul este doar o boală cumplită, căreia doar cei puternici îi supraviețuiesc. Să te trezești într-un timp, căutând, precum un besmetic răspunsuri la întrebări fără sens, să cotrobăi prin dimensiuni parelele, aparent nesemnificative, uitate în abisul întunecat al minții, este cu adevărat o boală incurabilă. Noi doi, ne suntem hrană, cenușă a timpului mort.

Să te vindeci de trecut înseamnă să-ți hrănești zilnic sufletul cu timp și liniște, nu să cerșești ca un nebun prezența unor suflete moarte. Să îți limpezești mintea de gânduri răzbunătoare și fantezii istovitoare. Nu îți lăsa sufletul pătat de cicatrici, nicidecum nu îți părăsi trupul lângă un om ce nu te poate prețui mai mult decât pe propria ființă. Ești un om minunat, indiferent de greșelile puerile pe care le-ai înfăptuit până în momentul acesta, ești tot ce altcineva nu poate să fie, ești unic, om drag, îți ești prioritar.


“Vor exista mereu oameni care te vor răni, așa că trebuie să-ți păstrezi încrederea și doar să ai mai multă grijă în cine ai încredere și a doua oară.” – Gabriel Garcia Marquez

Advertisements

2 thoughts on “Vindecă-ți sufletul de trecutul rece..

 1. Mihai Tălmaciu says:

  Nu stiu daca intentionat sau nu, dar i-ai dat o circularitate interesanta prin contradictia inceput-final (“gândurilor unui om ce nu poate iubi pe altcineva decât pe sine” – “ești tot ce altcineva nu poate să fie, ești unic, om drag, îți ești prioritar”). Ca sa-ti completez ideile, daca imi permiti, este vorba de a echilibra mereu balanta “eu-tu” => “noi”. Niciunul nu e mai presus, dar amandoi se ridica unul pe altul. Frumos! se vede ca iti curg altfel randurile cand scrii mai rar, ai gandurile mult mai ordonate.

  Like

 2. simonastefaniablog says:

  E o contradicție intenționată, e cumplit să te trezești pe al doilea loc în sufletul unui om în momentul în care tu îl aveai pe primul. Și mai cumplit să crezi că un om poate fi „omul tău” pentru eternitate și acela să te considere un om oarecare.
  Balanța „eu-tu” este foarte rar întâlnită, mai ales în zilele noastre, mereu se spune că într-o relație, cineva iubește mai mult și este o afirmație adevărată. Consider că doar cu „omul tău” poți să această conexiune puternică de „noi doi, prioritari, împreună”.
  Îți mulțumesc pentru gândurile tale, Mihai!

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s