Împlinire..

Femeia ce stătea proptită, pe pragul ușii, oftă profund, prinvindu-mă suav printre lacrimi:

„Iubitul meu, ți-am mărturisit vreodată cât de mândră sunt să te îmbrățișez în fiecare seară? Căci nu am idee cum poți să trăiești cu o inimă plină de iubire, fără să țipi în fiecare clipă, de fericire. ”

M-a cuprins în brațele ei, din nou, sub luna plină ce ne veghea prin crăpătura draperiei. O priveam cum mă închipuia ca pe cel mai minunat lucru căreia i s-a întâmplat și i se citea asta printre lacrimile de fericire din ochii acesteia.

„Dragul meu, ai idee câte trupuri mi-au îmbrățișat mâinile reci, le-au sărutat amar și apoi au plecat, pentru că pur și simplu nu aveau puterea de a mă iubii, pe deplin. Nu ai. Nici eu nu le mai am amprentele lor pe sufletul meu. Am greșit de atâtea ori, căutându-te printre străini. Nu am să te mint, am iubit trupuri ce nu meritau iubirea mea, dar le-am iubit pentru că le construiam imaginea după sufletul tău ideal. Dar în momentul în care te-am întâlnit pe tine, m-am lăsat pradă ochilor tăi întunecați, inconștientă. Precum un copil orfan, inima mea a simțit că și-a găsit căminul. Acel sentiment, de împlinire, nu a încetat de atunci și niciodată nu o să-și găsească sfârșitul. Și indiferent cum viața își va continua cursul ei meschin, o să  te privesc cu aceeași ochi plini de fericire, aceeași inimă plină de onoare. Iar dacă noi, am avea doar clipa aceasta, pentru a trăi în doi, aș trăi-o la nesfârșit în sufletul meu, aș citi-o printre rândurile timpului și aș renaște la fiecare punct. Îmbrățișează-mă, acum, vreau să gust din nou savuarea sufletului tău ideal.”

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s