Un bărbat îndrăgostit II..

Nici măcar pentru o clipă, nu am crezut în puterea zâmbetului ei. M-am așezat lânga trupul ei, suspinând acut, iar aceasta mi-a făcut semn cu brațul ei drept să o îmbrățișez printre cutele cearșafului. Nu am avut curaj să îi privesc întunericul din ochi și am invitat-o în brațele mele, indiferent. Un nemernic îndrăgostit, sunt eu, sub aceste zdrențe neîngrijite. I-am cuprins, într-un final, obrazul său în mâna mea dreaptă, timid, îi mângâiam fiecare părticică a feței sale, precum un copil, ce savurează particulele nisipului, cu piciorușele sale jucăușe, într-o după-amiază toridă de august.

Nu am putut să fiu prezent. Alături de ea, mă simțeam stăpân pe viitorul meu. Mă vedeam dimineața, holbându-mă ca un nebun la somnul ei profund. Orgoliul meu, aruncat în colțul camerei și îmbrățișat de pânze de păianjen. Mă priveam, pe mine, ca într-o oglindă a timpului, cum îi îndulceam cafeaua în fiecare dimineață cu un sărut pe frunte și pe cei doi copii ai noștri, alergându-se prin holul îngust de lângă sufrageria noastră. Era o fetiță blondă, ce se lăuda cu desăvârșire cu ochii săi, ce-i moștenise de la femeia perfectă, ce spre surprinderea mea, îmi era soție. Lângă umbrela  neagră, veche, agățată lejer de cuier, stătea orgolios, viitorul bărbat al familiei noastre. Aș fi un tont să spun că măcar el, mi-a moștenit frumusețea și înțelepciunea, când adevărul plutește, strălucind, la suprafață.

Revenind la visul meu împlinit, mi-am luat omul preferat în brațele mele așa cum face un copil când primește cel mai dorit cadou. N-am mai vrut să-i dau drumul, aș fi vrut să o strâng în brațele mele pentru o eternitate și chiar dacă risc să mărturisesc că mă obsedează ființa ei, nu concep ideea că aș fi putut să trăiesc lângă o altă femeie.

 

Sunt doar încă trei rânduri adunate din mintea unui bărbat îndrăgostit.. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s