Poți să pleci, dar să te întorci..

Îl priveam precum un prizonier condamnat la moarte, cu ochii umezi și cu inima stoarsă de speranțe. N-am putut uita niciodată mireasma mucegaiului de pe iubirea trecută, dar, ce-i drept nu mi-am oferit timp, să-mi curăț sufletul de mascarada asta copilărească. Mi-am lăsat sufletul pe ciment, sufocat. Am obosit printre atâtea sintagme umbrite de dispreț și iluzii construite dintr-o vină cumplită. Dar în toată goana asta pentru afirmarea dreptății, te-am păstrat în brațele mele, vinovată și fericită. Eram o femeie cu un zâmbet de copil ce se îndrăgostise și crezuse în iubire, prostește. Căci așa sunt oamenii când se îndrăgostesc, se cred copii și uită să conștientizeze adevărul că, de fapt, cel de lângă ei nu o să le stea alături o viață. Iar mai târziu, acel zâmbet de copil o să se întrebe la nesfârșit, cum a putut acel suflet să dea sărutul lor pe șoaptele tăcute ale uitării.. 

Pe tine, suflet, te las să pleci, doar dacă îmi promiți că o să te întorci. Nu acum, cândva, în timpul acesta vag, oricând ești dispus mă să iubești.. 

Advertisements

One thought on “Poți să pleci, dar să te întorci..

  1. Mihai Tălmaciu says:

    Este aceeasi stare prin care am trecut in “post mortem – halucinatie” . If you talk to your soul, yes, it should better come back, or else, you’ll drag it back… if you’re talkin to your not so significant other anymore… then coming back to where you started is not the same as never leaving.

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s