Fundiță neagră, din mătase..

În timpul idilei noastre, ne-am tot plimbat încolo și-ncoace. Ne-am rătăcit însă, la o răscruce de drumuri, atunci când eu am ales să-ți înmânez prezentul meu. Am renunțat cu adevărat să lupt pentru două suflete și ți-am încredințat iubirea mea, împreună cu o durere asurzitoare. Atunci, am fost conștientă că ai să fii un laș, căci o să te ascunzi și o să-mi privești disperarea din umbră, zâmbind. Am fost conștientă că o să plasezi iubirea noastră într-un timp mort și de faptul că  partea din mine ce ședea comod în sufletul tău, o să fie izgonită, fără milă. Dar odată cu acest eșec, m-am pierdut pe mine, am încetat să  mai cred în puterile mele de femeie și am agonisit mult timp pe regrete.

Mi-am zis, într-un final, că fundința gingașă, neagră din mătase, mi-a împrumutat puțin din înțelepciunea lui, mi l-a lăsat în suflet, vesel, așa cum îl știam odinioară. Mi-a lăsat puterea de a gândi lucid în momentele pline de agonie. Și odată cu acest sfârșit, mi-a amintit de mine, de ființa pe care în trei ani stupizi, am uitat-o printre speranțe și promisiuni.

În tot acest timp, au fost întrebări pe care le aruncam de fiecare dată, la capătul patului, de teamă. Mă rugam să încetez, să nu îmi mai obosesc sufletul cu răspunsuri inutile și fictive.

Ai fost un laș, doar atât.. 

Advertisements

2 thoughts on “Fundiță neagră, din mătase..

  1. Mihai Tălmaciu says:

    Ma asez placut in camera de hotel dupa o zi lunga. Deschid wordpressul cu tot ce citesc si trebuie sa recunosc, esti printre putinii scriitori pe care ii degust precum un pahar cu vin. Scrii inocent, brut si usor ingrijit (si experienta ta imi reimprospateaza uneori memoria). Imi pare rau ca probabil atentia ta ii gadila lui orgoliul, insa pot spune ca cele mai bune articole se nasc in cele mai proaste momente. P.s. it’s the mind that you can’t control in your sad moments. The heart knows how to settle itself!

    Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s